Vergelijk serre offertes
Vind dé serre specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Serre Serre offerte

Serre offerte

Je wilt een serre laten bouwen. Deze ingrijpende opdracht vertrouw je uiteraard alleen toe aan een betrouwbare en vakkundige specialist. Informatie over serre offertes en handige tips over de inhoud ervan, vind je op deze pagina.

Waarom serre offertes aanvragen via Homedeal?

  1. Op Homedeal vind je alleen serrespecialisten die zijn aangesloten bij de Kamer van Koophandel.
  2. Je persoonlijke gegevens blijven privé en worden alleen gebruikt voor de offerteaanvraag.
  3. Het aanvragen van serre offertes bij Homedeal is vrijblijvend en kosteloos.

Hoe werkt het aanvragen van serre offertes?

  • Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 serre offertes aan.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
  • Homedeal zorgt dat je offertes ontvangt van de beste serrespecialisten voor jouw project.
  • Je ontvangt gemakkelijk via de e-mail tot wel 6 offertes van serrespecialisten bij jou uit de buurt.
  • Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met je op.
  • Vergelijk offertes op basis van kwaliteit en prijs en kies de beste serrespecialist voor jouw opdracht.

Offerte ondertekenen

Hoe vergelijk je serre offertes?

De bouw van een serre biedt eindeloos veel mogelijkheden. Deze mogelijkheden verschillen in prijs, kwaliteit en de mate van uitbreiding van de leefruimte. Met de volgende tips vind jij snel en gemakkelijk de beste specialist voor jouw opdracht.

  • Wat wil ik? Doe inspiratie op voordat je serre offertes aanvraagt, zodat je jouw project zo goed mogelijk kunt toelichten in de aanvraag. Wil je liever een luxe woonserre of ga je voor een tuinserre? Een serre kan geheel uit glas bestaan, maar je kunt ook kiezen voor een exemplaar van van aluminium, hout of kunststof.
  • Kijk naar het proces. Zitten bouwkundige werkzaamheden inbegrepen bij het project? Of moet je daarvoor nog iemand anders inhuren? Voor de aanbouw van een luxe serre, zijn er werkzaamheden vereist die deze bouw mogelijk maken. Denk aan het slopen van een voorgevel of het aanbrengen van steunbalken.
  • De bouwtekening. Serrespecialisten voegen soms een schetsontwerp toe aan de offerte. Naar aanleiding van de metingen die de specialist heeft verricht, maakt hij een eerste schets. Bekijk goed of deze bouwtekening aan jouw eisen en wensen voldoet.
  • Vergelijk de prijs. Naar aanleiding van jouw offerteaanvraag zal de serrespecialist een geschatte prijs geven. Voordat je prijzen gaat vergelijken, is het handig om goed te kijken naar hoe de prijs is opgebouwd. Let op de volgende 2 punten:
  1. Is de prijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, elektra en fundering?
  2. Is de prijs gegeven per vierkante meter, in dieptemaat of x meter bij x?

Meer informatie over prijzen? Bekijk de prijsgids: Serre prijzen.

Veelgestelde vragen over serre offertes

Wat is het verschil tussen een woonserre en een tuinserre?
Je kunt een keuze maken tussen een woonserre of een tuinserre. Een luxe woonserre is geïsoleerd en volledig betrokken bij de woonkamer of keuken. Hierbij is een doorbraak van de gevel nodig, zodat de serre echt onderdeel van het huis wordt. Een luxe woonserre beschikt ook over een fundering, isolatie, dubbel glas en verwarming. Een tuinserre of tuinkamer is een afgesloten ruimte en wordt aan het huis bevestigd. Het is officieel geen onderdeel van het huis. Een tuinserre is meestal te bereiken via een aparte deur.

serre prijzen

Wat is de procedure voor het laten zetten van een serre?
Je wilt natuurlijk de serre van je dromen laten zetten en alles moet dan ook perfect zijn. De meeste serre-specialisten helpen je daar graag bij. Na een oriënterend gesprek zal de serre-specialist een afspraak bij jou thuis inplannen zodat jouw wensen beter in kaart kunnen worden gebracht. Na dit  oriënterende gesprek, maakt de specialist een schetsontwerp. In sommige gevallen doet hij dit tegenwoordig zelfs in 3D. Na de goedkeuring van eventuele vergunningen, meet de specialist de serre in. Vervolgens werkt de professional op basis van deze meting een productietekening uit. Daarin vind je alle bouwkundige werkzaamheden terug. Het plaatsen van de uiteindelijke serre duurt ongeveer 3 tot 4 dagen, afhankelijk van het soort serre, je eisen en wensen en de bijkomende bouwkundige werkzaamheden.

Hoe zit het met een vergunning?
In veel gevallen is voor de bouw van een serre een vergunning nodig van de gemeente. Samen met een serre-specialist kun je een vergunning aanvragen. Hierbij moet een bouwtekening worden bijgevoegd. In de meeste gevallen wordt de aanvraag goedgekeurd. Als dat niet het geval is, kan de serrespecialist een gesprek aanvragen met een medewerker van de gemeente. Let dus altijd op of voor de aanleg van jouw serre een vergunning nodig is. Houd rekening met de aanvraagprocedure en de tijd die het met zich meebrengt.

Welk materiaal kan ik het beste kiezen voor mijn serre?
Voor de aanbouw van je serre kun je voor verschillende materialen kiezen. De keuze van het materiaal gaat vaak samen met de stijl van je woning. Ga je voor strak en modern? Kies dan bijvoorbeeld voor aluminium. De volgende mogelijkheden behoren tot de keuze:

  • Houten serre: Hiermee kies je voor een klassieke uitstraling aan de buitenkant van het huis en een gezellige, warme sfeer binnen in huis. Hout is een materiaal dat goed bewerkbaar is, je kunt dus gemakkelijk de kleur van de serre veranderen.
  • Aluminium serre: Met de keuze voor aluminium creëer je een moderne sfeer en maximale lichtinval. Ook is aluminium onderhoudsvrij en duurzaam. Aluminium kan niet worden geverfd, maar is wel in vele kleuren beschikbaar.
  • Kunststof serre: Een serre van kunststof is makkelijk in onderhoud en heeft een hele lange levensduur. Tevens is de serre uitvoerbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  • Gemetselde serre: Een gemetselde serre bestaat uit een constructie van stenen, vaak in dezelfde stijl als de woning. Een nadeel van de gemetselde serre is dat er minder raamoppervlakte overblijft. Er zal dus minder lichtinval zijn als bij serres van andere materialen.
  • Glazen serre: De glazen serre is de serre die de meeste lichtinval creëert. Het grootste gedeelte l van de serre bestaat uit glas dat gecombineerd is met bijvoorbeeld aluminium of kunststof.
  • Stalen serre: Deze ijzeren of stalen serre is uniek en heeft een lange levensduur. Ijzer is echter prijzig. Houd daar dus voor de aanschaf rekening mee.

Wat is een lichtstraat?
Je kunt er ook voor kiezen om van de serre een ware lichtstraat te maken. Een lichtstraat betekent dat ook het dak en de wanden van glas zijn. Hiermee creëer je nog meer lichtinval in de woning. Een lichtstraat is goed te combineren met de aanleg van een serre.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.