Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Kleine badkamer verbouwen

Kleine badkamer verbouwen


Een kleine badkamer verbouwen lijkt misschien een uitdaging, maar met de juiste aanpak kan het een verrassend groot verschil maken. Wil je weten hoe je slim omgaat met de beperkte ruimte, hoe lang het verbouwen van een kleine badkamer duurt en hoe je de kosten laag houdt? Lees dan verder.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten van een kleine badkamer verbouwen?

Gemiddeld liggen de kosten voor het verbouwen van een kleine badkamer tussen de € 1.500 en € 3.000 per m². Deze prijs is afhankelijk van de keuzes die je maakt qua materialen, afwerkingen en de complexiteit van de werkzaamheden. Een eenvoudige renovatie kan goedkoper uitvallen, terwijl een luxere verbouwing met hoogwaardige materialen en speciale ontwerpen de prijs kan verhogen.

Oppervlakte badkamerGemiddelde kosten
2 m²€ 3.500 - € 5.000
3 m²€ 4.000 - € 6.500
4 m²€ 4.500 - € 7.000
5 m²€ 4.500 - € 8.000
6 m² (2x3 meter)€ 5.000 - € 10.000

Prijsvoorbeelden

Laten we eens kijken naar drie verschillende scenario’s:

  • Basic badkamer verbouwing: met een budget van ongeveer € 3.000 tot € 5.000 kun je een basic badkamer verbouwing uitvoeren. Dit omvat het vervangen van oude tegels, het installeren van een nieuwe wastafel en het opfrissen van de badkamer met nieuwe verf en accessoires.
  • Mid-range renovatie: voor een budget tussen de € 5.000 en € 10.000 kun je al wat meer luxe toevoegen. Denk aan een nieuwe inloopdouche, moderne tegels, en een hangend toilet. Dit zorgt voor een frisse, moderne uitstraling zonder dat je het budget overschrijdt.
  • Luxe badkamer verbouwing: als je een budget hebt van meer dan € 10.000, kun je je badkamer volledig naar wens maken. Hierbij kun je kiezen voor luxe afwerkingen zoals natuursteen, inbouwapparatuur, en slimme technologieën zoals vloerverwarming en geavanceerde verlichting.
Tip! Prijzen van 5 aannemers vergelijken Vergelijk en bespaar door 5 offertes van de beste aannemers aan te vragen.

Tips voor de renovatie van een kleine badkamer

Bij het verbouwen van een kleine badkamer is het essentieel om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Gelukkig zijn er tal van indelingsopties en slimme oplossingen die je kunnen helpen om je badkamer zowel functioneel als stijlvol te maken. Laten we de tips eens bekijken. 

Tip 1. Kies de juiste indeling

Als je een kleine badkamer gaat renoveren, dan wil je zo goed mogelijk met de beschikbare ruimte omgaan. Voor kleine badkamers zijn er een aantal populaire indelingen die het maximale uit de ruimte halen:  

  • U-vormige indeling: benut de ruimte optimaal door drie muren van je badkamer te gebruiken. Deze indeling is perfect als je een compacte, maar georganiseerde badkamer wilt. Plaats de wastafel, douche, en toilet elk tegen een andere muur, waardoor je een gevoel van ruimte creëert zonder iets te missen aan functionaliteit.
  • L-vormige indeling: werkt goed in kleinere badkamers, vooral als je één muur wilt vrijhouden. Door bijvoorbeeld de douche en het toilet langs één muur te plaatsen en de wastafel op de tegenoverliggende muur, kun je een praktische en open indeling creëren. Deze indeling is ideaal als je een hoekbadkamer hebt of als je de badkamer wilt laten aanvoelen als één vloeiend geheel.
  • Lineaire indeling: is de eenvoudigste en vaak de beste optie voor zeer kleine badkamers. Hier worden alle elementen op één lijn geplaatst, meestal langs de langste muur. Dit zorgt voor een open loopruimte en een overzichtelijke indeling. Het is ook een goedkopere keuze omdat het verplaatsen van leidingen vaak niet nodig is.
Kleine badkamer met bad, wasbak en toilet

Tip 2. Gebruik een glazen douchewand

Een glazen douchewand is een geweldige manier om een kleine badkamer ruimer te laten aanvoelen. Omdat glas transparant is, breekt het de ruimte niet op zoals een dichte douchecabine dat zou doen. Hierdoor blijft de zichtlijn door de hele badkamer behouden, wat zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel.

Tip 3. Kies voor een schuifdeur

In plaats van een standaard draaideur kan een schuifdeur veel ruimte besparen in een kleine badkamer. Een draaideur neemt vaak onnodige ruimte in beslag wanneer deze open gaat, terwijl een schuifdeur langs de muur glijdt en zo geen extra plaats vereist.

Tip 4. Lichte kleuren en grote tegels laten de ruimte groter lijken

Kleine badkamers profiteren enorm van het gebruik van lichte kleuren en grote tegels. Lichte kleuren, zoals wit of zachte pasteltinten, reflecteren het licht beter en maken de ruimte luchtiger. Grote tegels zorgen ervoor dat er minder voegen zichtbaar zijn, wat een rustiger en ruimer gevoel creëert.

Tip 5. Zwevende meubels voor meer vloerruimte

Het gebruik van zwevende meubels in een kleine badkamer kan wonderen doen voor het gevoel van ruimte. Omdat ze niet direct op de vloer staan, creëer je meer zichtbare vloerruimte, wat de badkamer groter doet lijken. Bovendien zijn zwevende wastafels of kasten eenvoudiger schoon te houden, omdat vuil en stof zich minder snel ophoopt.

Tip 6. Zorg voor voldoende verlichting

Voldoende verlichting is onmisbaar in een kleine badkamer. Door natuurlijk licht te combineren met slim geplaatste kunstverlichting, zoals wandlampen of spots, kun je donkere hoeken oplichten en de ruimte groter laten lijken. Een spiegel met ingebouwde verlichting versterkt dit effect, waardoor de badkamer niet alleen helderder, maar ook uitnodigender wordt.

Hoe lang duurt een renovatie van een kleine badkamer ?

Een kleine badkamer verbouwen kan vaak sneller dan een grote badkamer, maar het is belangrijk om te weten dat de duur van de verbouwing afhankelijk is van verschillende factoren. Gemiddeld genomen duurt het verbouwen van een kleine badkamer ongeveer één tot twee weken.

Dit is inclusief het sloopwerk, het plaatsen van nieuwe tegels, sanitair en eventuele aanpassingen aan de leidingen of elektriciteit. Heb je specifieke wensen, zoals een inloopdouche of luxe afwerkingen? Dan kan de verbouwing langer duren. Het is verstandig om vooraf duidelijke afspraken te maken met de vakspecialist over de planning, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Begin nu met het gratis vergelijken van offertes!

Het vergelijken van offertes is een belangrijke stap bij het verbouwen van een kleine badkamer. Het kan je helpen om niet alleen de beste prijs te vinden, maar ook om de juiste badkamerinstallateur te vinden. Via Homedeal ontvang je gratis en vrijblijvend badkamer offertes van een aantal vakspecialisten bij jou in de buurt. Begin nu met vergelijken! 

Tip! Prijzen van 5 aannemers vergelijken Vergelijk en bespaar door 5 offertes van de beste aannemers aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een kleine badkamer te verbouwen?

De kosten voor het verbouwen van een kleine badkamer liggen gemiddeld tussen de € 3.500 en € 7.000, afhankelijk van de materialen en afwerkingen die je kiest. Luxe opties kunnen de prijs verder verhogen.

Wat kost een badkamer van 2 bij 3 meter?

Een badkamer van 2 bij 3 meter (6 m²) kost doorgaans tussen de € 5.000 en € 10.000, afhankelijk van de gekozen materialen, indeling en extra’s zoals vloerverwarming of luxe sanitair.

Wat kost een badkamer van 5 m²?

De kosten van een badkamer renoveren liggen bij een badkamer van 5 m² gemiddeld tussen de € 4.500 en € 8.500, afhankelijk van het type sanitair, tegels en de complexiteit van de renovatie.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden