Vergelijk badkamer offertes
Vind dé badkamerspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Badkamerspecialist Badkamer renovatie

Badkamer renovatie


Hier ontdek je alles over een badkamer renovatie. Of je nu je badkamer wilt renoveren of verbouwen, wij helpen je op weg. Je krijgt een duidelijk stappenplan voor het badkamer verbouwen, inclusief de mogelijkheden, de all-in kosten en slimme tips. Zo begin je goed voorbereid aan jouw project.

Inhoudsopgave

Kies je voor een badkamer renovatie of verbouwing?

Ben je toe aan een andere badkamer? Dan kun je vaak kiezen tussen een gedeeltelijke renovatie of een volledige verbouwing, afhankelijk van jouw budget en wensen. Een gedeeltelijke renovatie omvat vaak kleinere aanpassingen, zoals het vervangen van tegels, het installeren van nieuwe kranen, of het plaatsen van een moderne douche. Dit is een goede optie als je badkamer nog in goede staat verkeert, maar je toch een frisse uitstraling wilt creëren zonder de volledige ruimte aan te pakken.

Een volledige verbouwing daarentegen gaat een stap verder. Hierbij kun je de indeling van de badkamer volledig herzien, leidingen verplaatsen, nieuwe vloeren laten leggen, en bijvoorbeeld een luxe bad of inloopdouche toevoegen. Deze aanpak is ideaal wanneer je niet tevreden bent met de huidige inrichting of als je badkamer verouderd is. Een volledige verbouwing geeft je de kans om alles naar wens aan te passen, inclusief het integreren van energiezuinige oplossingen zoals vloerverwarming of waterbesparende douches.

Ongeacht welke optie je kiest, het is verstandig om vooraf goed na te denken over je wensen en budget. Vraag verschillende offertes aan om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden en kosten.

Tip! Prijzen van 5 aannemers vergelijken Vergelijk en bespaar door 5 offertes van de beste aannemers aan te vragen.

Hoe lang duurt een badkamer renovatie?

De duur van een badkamer renovatie hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project en de mate van veranderingen die je wilt doorvoeren. Daarnaast speelt het ook mee of het om een kleine badkamer of grote badkamer gaat. Een gemiddelde badkamer renovatie duurt meestal tussen de één en drie weken

Dit omvat alles van het verwijderen van de oude badkamer tot het installeren van nieuwe tegels, sanitair en meubels. Bij een basic badkamer renovatie met alleen wat kleine aanpassingen, zoals het vervangen van een wastafel of douche, dan kan het korter duren. Grotere projecten waarbij leidingen moeten worden verlegd of muren gesloopt moeten worden, kunnen echter meer tijd in beslag nemen. 

Het is verstandig om rekening te houden met eventuele vertragingen door onverwachte problemen, zoals beschadigingen of levertijden van materialen.

Stappenplan: badkamer verbouwen

Een badkamer verbouwen is een spannend project, maar het is belangrijk om een duidelijk stappenplan te hebben. Hieronder vind je de stappen die je zelf kunt doorlopen of kunt uitbesteden aan een vakspecialist: 

  • Afwerking en details: voeg de laatste details toe, zoals verlichting, spiegels, en accessoires. Maak de ruimte schoon en klaar voor gebruik.
  • Sloopwerkzaamheden: verwijder oude tegels, sanitair en meubels. Zorg dat de ruimte klaar is voor de nieuwe installaties.
  • Leidingen en elektriciteit: vervang of verleg waterleidingen en elektriciteitskabels waar nodig. Dit is ook het moment om eventuele problemen op te lossen.
  • Vloer en wanden: leg de nieuwe vloertegels en werk de wanden af. Dit kan inclusief het aanbrengen van waterdichte lagen zijn.
  • Installatie van sanitair: plaats de nieuwe douche, wastafel, toilet en ander sanitair. Zorg dat alles goed is aangesloten.
Badkamer in renovatie met nieuwe grijze tegels op de vloer en wanden

Tips voor een badkamer renovatie: Waar moet je op letten?

Bij het renoveren van een badkamer komt meer kijken dan je misschien denkt. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je renovatie soepel verloopt en je achteraf tevreden bent met het resultaat.

Tip 1: maak een gedetailleerd plan

Voordat je begint, is het essentieel om een goed plan te maken. Denk na over de indeling, welke materialen je wilt gebruiken en hoeveel je wilt uitgeven. Door alles van tevoren uit te stippelen, voorkom je onverwachte kosten en onnodige vertragingen tijdens de renovatie. Bespreek het plan ook goed met de vakspecialist om misverstanden te voorkomen.

Tip 2: investeer in kwalitatieve materialen

Je badkamer is dagelijks aan vocht en temperatuurverschillen blootgesteld. Kies daarom voor materialen die niet alleen mooi zijn, maar ook lang meegaan. Denk aan tegels die bestand zijn tegen water en schimmel, en armaturen van hoge kwaliteit. Hoewel kwalitatieve materialen vaak duurder zijn, verdien je deze investering terug doordat je minder onderhoud hebt en langer geniet van je vernieuwde badkamer.

Tip 3: zorg voor goede ventilatie

Een goed geventileerde badkamer voorkomt schimmelvorming en houdt je badkamer fris. Tijdens een renovatie kun je overwegen om een betere ventilatieoplossing te installeren, zoals een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is vooral belangrijk in badkamers zonder ramen. Zo voorkom je problemen op de lange termijn en verbeter je het comfort van de ruimte.

Tip 4: kies de juiste verlichting

Verlichting speelt een grote rol in de sfeer en functionaliteit van je badkamer. Combineer functionele verlichting, zoals spots boven de spiegel, met sfeerverlichting voor een ontspannen sfeer. LED-verlichting is een energiezuinige optie die je veel flexibiliteit geeft qua plaatsing en kleurtemperatuur.

Tip 5: vraag meerdere offertes aan via Homedeal

Het is altijd slim om meerdere offertes van verschillende vakspecialisten op te vragen voordat je een keuze maakt. Dit geeft je niet alleen inzicht in de kosten, maar helpt je ook een betrouwbare badkamerspecialist te vinden die past bij jouw budget en wensen. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de ervaring en recensies.

Wat kost een badkamer renovatie?

Een badkamer renovatie kost gemiddeld tussen de € 3.500 en € 15.000, afhankelijk van de grootte en gekozen materialen. Voor een basisrenovatie kun je uitgaan van ongeveer € 3.500 tot € 7.000, terwijl bij het volledig verbouwen van een badkamer de all-in kosten richting de € 10.000 tot € 15.000 kunnen gaan. Vraag badkamer offertes aan voor een exacte prijs.

Tip! Prijzen van 5 aannemers vergelijken Vergelijk en bespaar door 5 offertes van de beste aannemers aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een renovatie van een badkamer?

De kosten voor een badkamer renovatie hangen af van de omvang van de werkzaamheden en de gekozen materialen. Voor een gemiddelde renovatie kun je rekenen op kosten tussen de € 10.000 en € 15.000. Dit omvat het vernieuwen van sanitair, tegels, en eventueel de indeling van de ruimte.

Wat kost een nieuwe badkamer inclusief montage in 2024?

Voor een volledig nieuwe badkamer, inclusief montage, liggen de kosten in 2024 tussen de € 12.000 en € 20.000, afhankelijk van de gekozen materialen en afwerkingen. Luxe opties zoals marmeren tegels of high-end sanitair kunnen de prijs verder verhogen.

Hoe begin je aan een badkamerrenovatie?

Begin met het maken van een duidelijk plan: bepaal je budget, verzamel inspiratie, en stel een gedetailleerde tijdlijn op. Vervolgens is het belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende aannemers. Zorg ervoor dat je vergunningen regelt als dat nodig is. Start daarna met de sloop- en opbouwwerkzaamheden volgens het stappenplan. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden